Відділ освіти Свалявської районної державної адміністрації Закарпатської області

Семінар-навчання «Запровадження системи НАССР у освітніх закладах Свалявського району».

      12 грудня 2019 року відповідно до Регіонального плану заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти області, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 11.11.2019 № 614, розпорядження голови державної адміністрації 19.11.2019 № 262 «Про заходи щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти району» відділом освіти спільно з управлінням Держпродспоживслужби у Свалявському районі було організовано навчання для керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо запровадження системи НАССР у освітніх закладах району.

        У семінарі взяли участь головний спеціаліст відділу освіти Свалявської РДА Марія Дребітко, начальник Свалявського районного відділу ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області Андрій Фотул, заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини у Закарпатській області Анатолій Окаєвич.

Таке навчання відділ освіти організовує вже вдруге, оскільки триває поетапний обов’язковий перехід закладів освіти, де надаються послуги з харчування дітям, на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР.

     Особлива увага присутніх була звернена на дотримання законодавства щодо Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР в редакції від 04.04.2018, наказів Міністерства агарної політики та продовольства України 01.10.2012 № 590 «Вимоги щодо розробки та впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», від 08.08.2019 №446 «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР».

     Анотолій Окоєвич зауважив, ця система не нова і належить до обов’язкових у рамках законодавства більшості цивілізованих країн. При цьому НАССР досить гнучка, її підходи можна застосувати до кожного об’єкта, і вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка, допомагає виявити усі критичні моменти, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту та усунути шкідливі фактори.

Додаткові матеріали до статті >>



« повернутися до списку новин